Danish Military

Brassard

This section contains information about different Danish Military brassards.

UN Militær Politi


Anvendt under de glade UNPROFOR dage i Kroatien.

Der var en del problemer hver gang UN køretøjer skulle passerer Sisak-Crossing - Serberne ville undersøge hvad køretøjerne medbragte, dette var naturligvis total uacceptabelt for DANBAT.

Kun UN MP måtte undersøge UN køretøjer, desværre var der kun ganske få af disse i Sector-Nord så løsningen blev at udnævne nogle ”midlertidige” MP fra A-COY.

Så pludselig var der altid et par Danske MP ved Sisak-Crossing, sådan kan et problem også løses!

Armlet i sløringsstof M/84.


En let løsning på et problem – hvorledes undgår man at sy mærker på en uniform, man opfinder en Armlet!

Det er mulig at det ikke ødelægger uniformen så meget som hvis mærkerne var syet direkte på – men desværre ser det meget ”billig” ud når en sådan armlet hænger og dasker på ærmet. En løsning jeg aldrig selv har brugt hvor jeg kunne slippe for det….

Armlet i stof M/84.


Lige som med armletten i sløringsstof er der her tale om et forsøg på at undgå at der slides/ødelægges uniformer i forbindelse med UN/NATO tjeneste.

Da de fleste mærker der anvendes under tjeneste i udlandet kun anvendes cirka et halv år er det vel ok at man spare lidt på syningen og i stedet for bruger disse armletter – selv om det ser noget ”billig” ud!

Fjende armbind.


Dette armbind bæres af det personel der under en øvelse er "Fjender" - her gælder det om at få gjort armbindet så beskidt og placeret på en måde så man ikke umiddelbart kan erkendes som tilhørende "rød" part i øvelsen.

Specielt 1 OPK ESK var kendt for at have gjort det til lidt af en kunstart at skjule armbindet samt "glemt" navnemærke, gradstegn samt nummerplader på køretøjerne - her var der tale om en totalt anonym styrke....

Kampdommer armbind.


Et stykke udrustning som alle soldater med respekt for sig selv altid har liggende i lommen – således at det hurtig kan anlægges når det er ved at gå galt under en øvelse.

Særdeles praktisk lige pludselig at kunne være neutral…

Rødekors armbind.


Anvendt i hjemmeværnet i forbindelse med uddannelse som gruppesanitetsmand.