Det er en Dansk tradition at alle Danske militære enheder udsendt til NATO eller UN tjeneste gennemføre en såkaldt Dancon-march.


Denne tradition startede for mange år siden ved den Danske FN styrke på Cypern - UNFICYP, hvor der blev gennemført en Dancon-march af to dages varighed i Throdos bjergerne.

Der findes ikke nogen officiel militær bestemmelse for DANCON marcher, så det er op til chefen for en udsendt styrke hvordan de afvikles.

Som minimum er normen at marchen er på +30 KM, der skal bæres mindst 10 KG udrustning, og det er en march ikke et løb! Alle går den samme distance og bære den samme vægt uanset alder og køn.


Efterfølgende er der blevet afholdt Dancon-marcher ved stort set alle NATO & UN missioner hvor Danske enheder har deltaget.


Dette har naturligvis medført at der findes et stort antal forskellige medaljer, men fælles for dem alle er at marcherne er gennemført i et missions område, samt at udenlandsk personel normalt har været inviteret til at deltage på lige fod med danskere.


Disse medaljer må kun bæres på Dansk uniform i forbindelse med tjeneste i udlandet!


Visse andre lande tillader deres personel at bære disse medaljer helt officielt, heriblandt US Army (AR 600-8-22, Appendix D, Foreign Badges).

Cypern

Dancon-march medalje fra UNFICYP på Cypern

Kroatien

Dancon-march medalje fra UNPROFOR i Kroatien

Irak

UN-Guard march medalje fra UNGCI i Nord Irak (Kurdistan)

Bosnien

Dancon-march medalje fra SFOR i Bosnien

Markedonien

NSE-march medalje fra NSE-KFOR i Makedonien

Estland

TSE-march medalje fra TSE BALTSQN i Estland

Afghanistan

DANCON-march medalje fra ISAF i Afghanistan